tiistai 21. helmikuuta 2017

Kaloreista.

Punnitsin aamulla itseni. Vaakani kotona näyttää pari kiloa ylimääräistä, ja lukema oli 84kg. Tämä tarkoittaa, että olen menettänyt arviolta neljä kiloa massaa viimeisen kuukauden aikana. En siis ole ollut minkänlaisella "dieetillä", vaan ainoastaan lopetin itsetarkoituksellisen bulkkaamisen. Paino lähti välittömästi putoamaan kun aloin syödä silloin kun on nälkä.

Pyrin edelleen pitämään huolen siitä, että nautin jokaisella aterialla noin 40 grammaa korkealaatuista proteiinia, ja että saan noin 170g proteiinia päivässä. Nauttimalla lisäproteiinia tämä onnistuu, mutta nälkä ei tule kovin helpolla. Päivittäinen kalorimäärä jää helposti alle 2500kcal:in, mikä taas on osapuilleen kulutukseni, paitsi treenipäivinä jolloin kulutus lienee yli 3000kcal.  Paino siis väkisinkin putoaa tällä syömisellä.

Sillä on toinen vaikutus myös. Voimani ovat vähentyneet aivan selkeästi. Erityisesti kyykky ja maastaveto ovat kärsineet, mutta eilen huomasin myös pystypunnerruksessa että voimat ovat vähissä; sain hädin tuskin ns hikisen ykkösen prässättyä 60 kilolla. Maastavedossa jopa 157.5kg jäi maahan, vaikka ennätykseni on 175kg. Ainoa harjoite jossa tulokset ovat parantuneet, on leuanveto, siinäkään tosin en vielä hätyyttele aiempia ennätyksiäni, mutta ne tein nykyistäkin yli 10 kiloa kevyempänä.

En ole huolissani tästä sinänsä. Tulokset saavat laskea nyt rasvaprosentin laskiessa myös. Kohta olen juoksukunnossa taas, ja aloitan syömisen uudelleen kunhan jaksan juosta enemmän. Harkitsen sitten tuossa noin 4 viikon kuluttua, josko ottaisin pienen bulkkausvaiheen siihen kohtaan.

Noin pääsääntöisesti minulla on otollinen tilanne tässä sikäli, että olen normaalipainoinen ja rasvaprosenttini on laskussa. Jos pidän syömisen hillittynä -- saatan hieman jopa vähentää lisää -- niin yhden neljän viikon syklin jälkeen painan siinä 80kg.  Siitä kohtaa onkin sitten aloittaa uusi bulkkisykli. Treenaamisen muotoa muutan sitten niin, että teen pidempää sarjaa -- nyt olen operoinut 5-3-1- mallilla jo pidempään. Ajattelin sykliä jossa mentäisiin 15-12-10-8-X-5-3-1. Eli, ensimmäiset neljä viikkoa tehdään "bodaustreeniä" reippaalla kaloriylijäämällä. Sitten on yksi lepoviikko X jossa tasapainotetaan kalorimäärä ja tehdään loppuun taas yksi sykli 5-3-1:stä,. Jos aloitan tuon neljän viikon päästä, niin sykli loppuu kesäkuun alussa. Sen jälkeen tulisi yksi 3-3-1 sykli niin, että juhannuksena vedeltäisiin maksimituloksia.

Olisin tyytyväinen jos juhannuksen tienoilla olisin juhannuksen tienoilla noin 180/150/110/70- kunnossa maven, kyykyn, penkin ja pystypunnerruksen osalta. Voi olla että 10 viikkoa ei riitä tuohon, mutta yritetään nyt kuitenkin.  Painon pitäisi silloin olla jossain 85-87 kilon paikkeilla.

Ei kommentteja: