keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Lomapullistelua

Sairastuin reilut kaksi viikkoa sitten flunssaan. Nuha, kurkkukipu, yskä, jne, ovat itsessään siedettäviä, mutta estävät treenaamista kun äityvät kovin pahaksi. Tämän vuoksi olin kaksi viikkoa treenaamatta. Viikon treenitauon jälkeen aloin kärsiä selkäkivuista; syynä saattoi olla poikani syntymäpäivälahjaksi saama PS4 ja War Thunder. Tämä siksi, että kun lapset leikkivät ulkona, olin flunssaa potemassa sisällä ja pelasin yhdeltä istumalta ehkä kuusi-seitsemän tuntia.

Kävin lääkärissä kun selkäkipu/flunssayhdistelmä oli kestänyt toista viikkoa, enkä kyennyt nukkumaan yöllä kun yskiminen sattui. Diagnoosina oli välilevyn pullistuma. Ensimmäinen ajatukseni oli, että voinko treenata enää. Lääkärin näkemys oli, että jos olen puoli vuotta treenannut ilman kipuja, ja saan tämän vaivan treenitauolla, tämä on aika hyvä indikaatio siitä etten treenamalla selkää saa rikottua, vaan istumalla. Käy järkeen, sinänsä.

Tein muutamia liikkeitä, joilla paineen pitäisi vähentyä, ja ne auttoivatkin säteilykipuun, kipu paikallistui selkärankaan ja helpotti pakarasta. Hienoista puutumista tuntuu vielä vasemmassa jalassa jos istun huonossa ryhdissä. Kyykkäsin eilen, ja alan uskoa että maailmassa ei yksinkertaisesti ole mitään sellaista vaivaa tai ongelmaa, jota kyykky ei parantaisi. 80 kilon kyykky poisti kivun kokonaan. En ollut koskaan tajunnut, että selkäkipu todella helpottaa kyykätessä. Näinollen jatkan sitten ohjelmaani entiseen tapaan, tosin otin nyt kolmen viikon nostelutauon vuoksi 30% deloadin, eli painot ovat varsin aloittelijamaiset. Tämä ei haittaa tippaakaan minua, mutta todennäköisesti kiristän progressiota hieman.

Treeniin tulee myös väistämättä yksi taukoviikko viikon kuluttua, koska lähden perheen kanssa lomamatkalle Müncheniin ja Itävaltaan.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Minne päin Itävaltaa?

Tiedemies kirjoitti...

Ainakin Lechtaliin ja Innsbruckin lähelle, en nyt muista paikan nimeä. Vuokraan auton ja ajellaan alpeilla muutama päivä.