perjantai 12. heinäkuuta 2013

Lyhyt kommentti

Ottaen huomioon, että tuulivoiman tuki oli "jopa" kuusi miljoonaa viime vuonna, on jokseenkin irvokasta, miten paljon palstatilaa tuulivoiman tukemisen paheksuminen saa. Itselläni ei ole sen kummempaa kantaa tuulivoimaan, mutta vimma jolla "massiivista tukea" paheksutaan, on ehkä typerin energiapoliittinen argumentti, ja siis tämä on paljon sanottu, koska lasken nyt mukaan myös ydinvoiman vastustajat.


3 kommenttia:

Markku kirjoitti...

Paljonko muuten oli viime vuonna tuulivoimalla tuotetun sähkön arvo?

Teemu Rovio kirjoitti...

VTT julkaisee hyvin suorapuheiset tuotantotilastot joka vuosi. Niissä on mm. julkisesti downtime-ajat, joita en usko kerrottavan missään muualla maailmassa.

http://www.vtt.fi/inf/pdf/technology/2013/T74.pdf

Heti tiivistelmästä: "Vuonna 2011 Suomen sähköverkkoon syötettiin 481 GWh tuulivoimalla tuotettua sähköä, mikä vastaa noin 0,6 %:a Suomen sähkönkulutuksesta."

Klubiaskin kanteen kirjattu arvio voisi olla, että tuosta sähköstä saa vaikka 50 euroa / MWh keskimäärin, joten sanoisin tuon tuotannon myyntiarvoksi 24 miljoonaa euroa. Suomi on tuulivoimakääpiö.

Lisäplussaa on se, että ei tarvitse rakentaa yhtä paljon öljyvoimaloita reserviin ja hiilidioksidia jää tuottamatta.

Tiedemies kirjoitti...

Kuusi miljoonaa on promillen osia erilaisista tuista, veikkaisin että joukkoon mahtuu älyttömämpiä joiden kertaluokka on suurempi.