keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Duha...

Kärsin kesäisin heinäallergiasta. Joko allergia on tällä viikolla pahentunut tai sitten minulla on jokin infektio, sillä nuha ei enää pysy kurissa peruslääkityksellä. Infektion puolesta puhuu se, että esimerkiksi silmien kutinaa ei ole juuri esiintynyt, sensijaan yskää ja hienoista kurkkukipua kylläkin. Vaihdoin lääkettä varmuuden vuoksi, mutta pidättäydyn pari päivää myös juoksemasta. Olo on epämiellyttävä, koska toisaalta jalat vetävät lenkille.

Tällä viikolla minulla pitäisi olla pari tapaamista urakoitsijoiden kanssa. Talon katto alkaa olla teknisen käyttöikänsä päässä ja sille pitäisi tehdä jotain. Pyydän tarjouksia katon korotuksesta. Hinta on kova, mutta toisaalta vaikutus jälleenmyyntihintaan lienee parempi kuin 1:1. Lisäksi pelkkä huovan uusiminen maksaa kuitenkin jonkin verran, joten marginaalikustannus verrattuna vaihtoehtoon lienee kohtuullisen hyvä sijoitus. Pelkkä huovan uusiminen maksaisi luokkaa puolet korotuksen hinnasta. Ottaen huomioon, että kallimman vaihtoehdon käyttöikä on vähintään kaksinkertainen, ja sen että korkotaso on alhainen, niin on hyvin todennäköistä että kalliimpi investointi on nykyarvoltaan suurempi.  (Käytin laskennassa korkoa, jonka joudun maksamaan remonttilainasta, tietoisena että se on alhaisempi kuin "pitäisi", koska siinä ei ole henkilökohtaista riskipreemiota mukana; sivuutan tämän nyt)

Pystytimme poikien kanssa teltan takapihalle. Pojat halusivat yöpyä teltassa, mutta keskellä yötä he kömpivät sisälle, koska teltassa oli tullut liian kylmä. Nuoremman pojan makuupussi oli liian ohut, ja vanhempi ei halunnut jäädä yksin ulos nukkumaan. Tämä testi osoitti, että jos haluamme telttaretkelle poikien kanssa, täytyy hommata ainakin nuoremmalle pojalle paksumpi makuupussi. Tämä olikin tarkoitettu lähinnä sisätiloissa yöpymistä varten ja hankittu kun poika oli pienempi. Teltta on joka tapauksissa pojille hauska vaihtoehto majan rakentamiselle, ja pojat keksivät kaikenlaisia hauskoja leikkejä teltan ympäristössä.

Lastimme Singaporesta saapui muutama viikko sitten. Mukana oli National Geographic:in liikkeestä Singaporesta hankittu tapettikartta (vai karttatapetti?), seinän kokoinen maapallon kartta. Liimasin sen vasta viikonlopuuna seinään. Ensin työ tuntui menneen hieman pieleen - tapetin alla oli ilmakuplia ja pintaan jäi pari ikävää ryppyä. Liiman kuivuessa paperi kuitenkin hieman kutistui ja rypyt oikenivat ja ilmakuplat painuivat kasaan. Nyt se on lähes täydellinen. Kolmen osan kohdistaminenkin onnistui kohtuullisesti, tekstit ovat kaikkialla luettavissa ja saumaa joutuu etsimällä etsimään. Esimerkiksi teksti "Boston" kulkee sauman yli, ja yksi kirjaimista on vain hieman ohuempi toiselta laidaltaan. 

Ei kommentteja: