maanantai 22. huhtikuuta 2013

Verkot vesillä.

Tämän vuoden alusta laskien tuloksellinen tutkimus ei ole ollenkaan huonoissa kantimissa. Jo vuoden alusta laskien ns. varmoja kaloja on tullut kaksi, molemmat vielä kohtuullisen arvokkaita journal- artikkeleita. Tämän lisäksi minulla on kolme käsikirjoitusta arvioitavana, mutta näiden kohtalosta en sen enempää spekuloi. Viimeinen eli kolmas näistä on vielä lähettämättä kokonaisuudessaan, abstraktin lähetin perjantaina.

Joitain rahoitushakemuksia aion myös lähettää tämän vuoden aikana. Niiden mahdollisuudet tulla hyväksytyksi ovat melko kehnot. Koska en ole laajamittaisemmin onnistunut rahoitusta hankkimaan (ainoastaan Oxfordin matkaani varten sain apurahan), olen yliopistolle pelkkä rasite tulevaisuudessa. Tämä tarkoittaa, että vuoden 2014 lopulla tuskin on paljon toivoa paremmasta asemasta ja edes nykyisenkaltaisen mutta opetuspainotteisemman työsopimuksen saaminen saattaa olla epätodennäköistä. Tästä syystä olen asettanut itselleni takarajan noin vuoden päähän. Silloin minun on etsittävä itselleni uusi työpaikka. Olen jopa harkinnut täydellistä alan vaihtoa siten, että voisin esimerkiksi kouluttautua johonkin ammatilliseen hommaan. Esimerkiksi koneistajaksi tai levyseppähitsaajaksi.

Kävimme viime viikonloppuna vaimon kanssa kävelyllä lähimaastossa. Pyhäjärven rannalla näimme telkkäpariskunnan, ilmeisesti isokoskelon, joutsenia, lokkeja, sorsia ja jonkin haukkaa muistuttavan linnun. Koska se lensi auringon editse, en pystynyt arvioimaan sen kokoa luotettavasti. Se saattoi olla tuulihaukka, sillä saimme myöhemmin luotettavan havainnon tuulihaukasta (valokuvan kera) Mustavuoren laelta.  


2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Pitää tehdä sitä työtä mistä pitää. Jos olet taitava käsistäsi niin suosittelen jonkinlaista uraa aluksi palkollisena. Tuskin sun älyllä siellä salin puolella joutuu pitkään seisomaan vaan kysyntää vois kuvitella tulevan tuotekehittelyyn, tuotepäällikön tehtäviin ja vastaaviin.

Markku kirjoitti...

Kannattaa tutkia erittäin huolellisesti sen alan työllisyysnäkymät, jolle aikoo uudelleenkouluttautua. Metalliala on käsittääkseni kärsinyt viime aikoina aika paljon irtisanomisista ja lomautuksista. Kuulemma lääketieteellisten koneiden ja laitteiden valmistus on Suomessa kovassa nosteessa.