keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Ne ei tahdo mua, ne tahtoo...

Eikös Ingallsin Lauran pitänyt olla kiltti tyttö? Kysyntä ja tarjonta kohtaavat, ja koska TV-sarjojen tarkastaminen maksaa paljon, Pieni Talo Preerialla on nyt K-18.

Samaan aikaan toissaalla... USA:ssa mietitään, saako TV:ssä kiroilla. Mietin vain tuota suoraa lähetystä, miten TV-yhtiö ehtii estämään rumien sanojen pääsyn lähetykseen, jos jossain palkintogaalassa kirjoillaan?

5 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Ainakin jotkin amerikkalaiset TV-kanavat käyttävät suorissa lähetyksissä sensuuriviivettä. Lähetys menee eetteriin esimerkiksi viiden sekunnin viiveellä, joten sensori ehtii mykistää äänen tai kuvan jos lavalla tapahtuu jotain mistä voisi tulla sakkoja.

Pikaisella googlailulla aiheesta löytyi ainakin uutinen http://nyt.hs.fi/tulosta/1135218652986

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Juu, viimeistään Nipplegaten jälkeen on pantu viivettä lähetykseen, että sensori ehtii painaa piipperiä.

Tiedemies kirjoitti...

No mutta,
eihän se sitten enää ole suora lähetys, vai kuinka?

Kirsi H. kirjoitti...

Pieni talo preerialla -hommaa en vaan tajua. Pitääkö todellakin jokainen leffa/sarja tarkastaa, vaikka on ihan yleistä tietoa, että PTP:ssä kaikki kelpaa vaikka nollavuotiaiden nähtäväksi?

Byrokratia on usein niin tyhmää että ihan itkettää.

Olli Sulopuisto kirjoitti...

Mennäänkö tässä sitten suoruuden ontologiaan? Analoginen lähetys on periaatteessa lähes viiveetön, kunhan vain valonnopeudella viesti vipattaa lähettäjältä vastaanottajalle. Digimuodossa siinä on joka tapauksessa koodaamisen aiheuttamaa lagia jonkun verran.

Missä vaiheessa viive on niin suuri, että suora ei ole enää suora?

Varmaan tv-ohjaaja mutisisi jotain siitä, että suoran lähetyksen tekee se, että matskuja ei tallenneta ja leikata uuteen uskoon ennen lähettämistä.

PS: Tämä on ensimmäinen kommentti ikinä, johon meikän tämänhetkinen profiilikuva tuntuu sopivan. In 3D!