torstai 18. syyskuuta 2008

Tympeää fasismia.

Eilen harjoituksissa testasimme Coda Lungaa, siis torjumista siitä. Tämä on hankala varoasento, koska terä on niin kaukana. Se ei ole huono, eikä niin hidas kuin miltä se näyttää, mutta sen käyttö ei ole helppoa. Erityisesti oikealta (vastustajan vasen, yleenä roverso) tulevat lyönnit ovat vähän hankalia. En keksinyt mitään turvallista ja tehokasta sottanoa vastaan.

Fighter-lehdessä oli artikkeli Guy Windsorista ja miekkailusta. Toivottavasti kukaan ei pahoita mieltään, mutta pidän sellaisia lehtiä lähinnä noloina. Mutta ostin silti irtonumeron ja luin siitä muitakin juttuja. Käsitykseni valitettavasti vain vahvistui.

The difference between science and the fuzzy subjects is that science requires reasoning while those other subjects merely require scholarship.
-Robert A. Heinlein

3 kommenttia:

Risto kirjoitti...

Hei! En pahoittanut mieltäni, mutta kerroppas miksi pidät tuollaisia lehtiä noloina? Herätit kiinnostukseni.

Tiedemies kirjoitti...

Näissä lehdissä esiintyy tiettyä sellaista "uhoa", joka mielestäni on jokseenkin noloa. Ymmärrän, että se kuuluu asiaan ja on varmaan isolle osalle lukijakuntaa mieleen, mutta itse en sellaista viitsisi harrastaa ja moisen lehden kanniskelu näkyvällä paikalla tuntuu vähän häpeälliseltä.

Risto kirjoitti...

Ahaa.. Ookoo. Nyt ymmärrän. Itse en edes ajatellut asiaa noin. Ehkä se on katsojan silmässä kun en moista itse huomaa, mutta kuin oikein katsoo niin kyllähän sieltä semmoisenkin show elementin löytää. Onhan se kovin amerikkalaista ja liittyy monesti olennaisena osana kamppailu-urheiluun.