maanantai 19. elokuuta 2019

Hapot salvattuna

Esofagiitti, eli ruokatorven tulehdus. Se on viheliäinen vaiva, joka yleensä johtuu refluksitaudista. Olen kärsinyt refluksivaivoista nyt jo muutamia vuosia. Ajoittain olen jättänyt kofeiinin pois ja syönyt kuurin happosalpaajaa. Ilmeisesti viime aikojen vaivani ovat olleet peräisin jonkinasteisesta esofagiitista.

Rintakivut ja ahdistus selittynevät joltain osin tällä. Vaihdoin happolääkkeen toiseen perjantaina ja nostin sängyn päätyä niin etten nuku täysin vaaka-asennossa.  Olen viimeiset kolme yötä nukkunut paremmin kuin aikoihin, eikä kipuja tai kohtauksia ole ollut. Tämä viittaisi siihen että vika on todellakin ruokatorvessa.

Mahdollisia primäärisiä syitä on monta. Yksi ikävä vaihtoehto on, että taustalla onkin palleatyrä. Sen puolesta puhuu se, että oireet pahenevat usein rankan nostelun jälkeen.  Mutta kuten totesin toisaalla, jätän tämän asian pohtimisen nyt ammattilaisille ja itse muokkaan toistaiseksi elämäntapani oireenmukaisiksi. Siis, kofeiini minimiin, ei syömistä paria tuntia ennen nukkumaanmenoa, ei raskasta nostelua ennen kuin tiedetään mistä on kyse. Ja happosalpaajaa.

Hiljaa nyt mennään.


1 kommentti:

Mikko Kallionsivu kirjoitti...

Hyvä että tarkentui. Pidän peukkuja, ettei napsahda tyräkriittinen.

Kävin äsken XXL-putiikissa ostamassa työmatkapolkupyörän. Myyjä oli entinen vesipallotreenikaveri, SM-tasoa. Sanoin sille notta omalta kohdalta tämä harrastus loppui ihan rehellisesti sanottuna ikääntymiseen -- siksi en ole pariin vuoteen enää näkynyt treeneissä sparraamassa tosissaan treenaavia. Vilpitön tunnustus sai tytön nauramaan. Ei tosin ilkeästi. Ihmisen osa on kuitenkin kaikille yhtäläinen, ei kai siinä muu auta kuin hyväksyä itse kunkin väistämätön kohtalo huumorin kautta.

On kuulemma menossa opiskelemaan Jyväskylään. Ikäeroa taitaa siten olla noin neljännesvuosisata.

Timor mortis conturbat me.