tiistai 18. kesäkuuta 2019

Loma

Fyysinen olotilani on ollut hieman häilyväinen viime viikot. Kuten kirjoitin aiemmin, minulla on ollut hieman ylirasitustilan oireita. Pidin pari viikkoa rauhallisempaa treeniä, mutta en täydellistä taukoa, ja olotilani kohentui selvästi. Viikonloppuna pidimme leikkimieliset "kilpailut" (emme todellisuudessa kilpailleet) ja nostimme painoja veljeni polttareiden kunniaksi. En tehnyt mitään ennätyksiä, enkä kertaakaan kokeillut painoja, joita en olisi onnistunut nostamaan. Kyykkäsin 140 ja penkissä nostin 110, ja lopetin maastavedonkin jo 160 kiloon. Tämä ei tuntunut lainkaan pahalta, ja söimme hyvin illalla, ja muutenkin olo oli mitä mainioin.

Maanantaina menin treenaamaan ja ajattelin että voin palata vanhaan treenityyliin. Ajattelin aloittaa kevyehköillä painoilla ja rakentaa pikku hiljaa pohjaa syksyä varten. Treenini sisälsi 6x2 kyykkyä 120kg, joka tuntui kevyehköltä, penkkiä 3x8 80 kilon painoilla (tarkoituksella hain kevyttä rasitusta), ns sikaniska-liikettä 170kg:lla 1x5, ja päälle hieman hauistreeniä.

Treeni meni hyvin, ja sen jälkeen oli rento ja hyvä olo, mutta aiemmilta viikoilta tuttu ahdistus ja "ylivirittynyt" tunne kehossa hiipi takaisin illalla.  Se helpotti hieman, mutta tunnistan selvästi ns sympaattisen ylikunnon oireet.

Koska kaksi viikkoa matalan intensiteetin treeniä ei riittänyt palauttamaan kehoani perustasolle, jään juhannuksesta nyt viiden viikon lomalle. En tee töitä, enkä treenaa missään oloissa yli 70 prosentin intensiteetillä enkä suurilla volyymeillä.


Ei kommentteja: