keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Väliaika.

Palasin sunnuntaina Afrikasta. Kirja etenee, ja tiedämme osapuilleen mitä se tulee pitämään sisällään, joten nyt on edessä "enää" kirjan kirjoittaminen. Kylkiäisenä on syntynyt jo nyt kohtuullinen määrä softaa ja ideoita julkaisuihin, ja niitä tulee ensi vuoden aikana niin paljon, että se pitää minut kiireisenä koko vuoden. Tämä on hyvä asia muutoin, mutta uuden asemani vuoksi minun on osallistuttava myös yliopistopedagogiseen koulutukseen.

Lähden lisäksi huomenna Barcelonaan. Kävin siellä viimeksi hieman yli 10 vuotta sitten. Joulukuussa Barcelonassa keskimääräinen päivän maksimilämpötila on hieman yli 13 astetta. Tällä viikolla lämpötila on ollut hieman korkeampi, noin 16 astetta paikoitellen. Vuorokauden alin lämpötila on noin viiden asteen paikkeilla, joten toivoa sopii että hotellissa on lämmitys. Barcelonan ilmasto on itseasiassa jossain määrin samankaltainen kuin Kapkaupungin vastaava, tosin Kapkaupunki on hieman lämpimämpi ja kuivempi. Katalonia on itseasiassa yksi Euroopan rikkaimmista alueista; muuhun Espanjaan verrattuna se on selkeästi vauraampaa, hieman samaan tapaan kuin Pohjois-Italia on muuhun Italiaan verrattuna varsin vaurasta. Jalkapallon ystäville FC Barcelona lienee hyvinkin tuttu, ja sen riveissä pelaa eräitä maailman suurimmista jalkapallotähdistä.

Nähtävyyksistä Barcelonassa tunnetuimpia ovat lukuisat Gaudin suunnittelemat rakennukset, kuten kuuluisa kirkko Sagrada Familia, sekä Güellin puisto. Jälkimmäisestä sen verran, että Singaporessa Sentosalla on Merlion-patsaalta rantaan päin pieni puiston pätkä, jossa on selkeästi pyritty tuomaan Güellin puiston tuntumaa, onnistuneestikin. Nuorempi poika on äärimmäisen kiinnostunut biologiasta ja kumpikin lapsista pitää erityisesti kaloista, joten todennäköinen must-nähtävyys on myös Akvaario.

Kahden viikon treenitauko Afrikan reissussa ei ensialkuun tuntunut juurikaan vaikuttaneen. Pudotin noin 10% 5x5-ohjelman painoista pois kyykyssä, muut pidin ennallaan ja vedin treenin läpi. Pystypunnerruksessa yhden setin kohdalla voimat pettivät, mutta painoa oli "pyöristysvirheen" vuoksi ehkä pari-kolme kiloa enemmän kuin piti. Treenin lopuksi huomasin että DOMS on tulossa, sen jotenkin tuntee. En tarkkaan tiedä, kuinka pitkän treenitauon jälkeen DOMS tulee uudelleen; selvästikin kaksi viikkoa riittää, mutta yleensä yksi viikko ei. Minulla on onneksi vielä runsaasti 5x5-ohjelmassa varaa painojen kasvatukselle, en ole vielä lähelläkään omia maksimejani. Esimerkiksi kyykyssä aloitin ihan pohjalta, nyt ollaan vasta 70 kilossa. Maastaveto kasvaa ohjelman mukaan 5kg joka toisella treenikerralla, ja siinä ollaan siksi jo 85 kilossa, mutta ainakaan vielä sekään ei tunnu kovin suurelta.  Testaan kevään aikana hypoteesia, jonka mukaan voima kasvaa "huomaamatta", kun sitä lisää, eikä aloita painoista jotka tuottavat jo heti kättelyssä vaikeuksia. Ainakin applikaation tekijä mainosti että sillä pääsee ikäänkuin huomaamatta jonnekin 150 kilon paikkeille. En aseta tavoitettani ihan niin korkealle, kyykyn maksimini on muistaakseni 125 kiloa, enkä ajatellut mennä sen yli. Ei räkkikään välttämättä sitä kestä, eikä välttämättä tankokaan, joten täytyy hankkia kunnollinen tanko jos haluaa mennä reilusti satasen yli. Jo nyt tanko hieman taipuu 85 kilossa ja näyttää naurettavalta kun päät on ladottu täyteen jos jonkinlaisia erilaisia kiekkoja.

TKD jäi tauolle nyt vuodenvaihteeseen. Itse missasin vyökokeen, mutta sekä vaimo että molemmat pojat saivat uudet vyöarvot. Itse suorittanen kokeen joskus keväällä. Systeemissä on siirrytty sittemmin omintakeiseen järjestelyyn, jossa jokaisessa värivyössä tulee suorittaa kaksi välivaihetta ennen seuraavaa "oikeaa" vyöarvoa. Tällä ei sinänsä ole suurta merkitystä, mutta vyökokeita on vain pari kertaa vuodessa ja se hidastaa etenemistä. Itselleni tällä ei ole merkitystä koska en tavoittele mitään mustaa vyötä, mutta lapsille uudet vyöarvot ovat tärkeitä "merkkipaaluja".

Hyvää joulua lukijoilleni jos en päivitä ennen joulua.

1 kommentti:

JNieminen kirjoitti...

Hei.

En löytänyt sivuiltasi sähköpostiosoitetta, joten lähestyn sinua julkisella kommentilla.

Olen noin 5 vuoden ajan kirjoittanut blogia ja yli 10 vuoden ajan koonnut aineistoa tieteenfilosofista teosta varten, joka käsittelee humanistisen tieteen erityispiirteitä suhteessa luonnontieteisiin - koska erityistä humanistista tieteenfilosofiaa ei ole julkaistu, ainakaan kunnollista sellaista. Aiheeseen liittyvät myös sosiaaliset kontruktiot ja vastaavat vaikeammat jälkistrukturalistiset kysymykset, joista kirjoitat.

Blogijulkaisujen kirjoittaminen ei tunnu oikein laadullisesti edistävän kirjaprojektiani, joten olen päättänyt etsiä samassa tilanteessa olevia teoreettisia kirjoittajia ja perustaa oman toimituskunnan.

Olen Suomen Kirjailijaliiton jäsen, mutta en halua julkaista kirjaa, ellen ensin saa kunnollista palautetta, eivätkä kustantamot osaa tai välitä tuhlata henkilöresurssejaa filosofisiin teoksiin, joilla on parhaimmillaankin vain muutamia satoja lukijoita.

Jos yksityisen toimituskunnan perustaminen kiinnostaa niin lähetä sähköpostia. Koetan kasata kyllin suuren jengin, jossa liika tuttavuus ei estä kriittistä palautteen antamista: monrepoo@gmail.com

PS. Työ tulee viemään vuosia. Kukin saa osallistua omien ehtojensa mukaan, kunhan osoittaa vastavuoroisuutta.