sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Terveiset Wienistä.

Olen parhaillaan Wienissä, Itävallassa, osallistun Vienna Summer of Logic- konferenssikollektiiviin. Wien on miellyttävä kaupunki, mutta juuri tällä hetkellä täällä on melko kuuma; päivämaksimi on 33 astetta. Ilma ei ole kostea kuten Singaporessa, joten se ei ole yhtä tukala (jos pysyttelee varjossa), ja TU-Wienin konferenssitilat ovat ilmastoituja.

Eilen entinen ohjaajani palkittiin tutkimuksestaan yhdessä kolmen kilpailijan kanssa. Päätin väitöskirjaa tehdessäni että pysyttelen tästä nimenomaisesta aiheesta erossa, mutta post-doc vaiheessa ajauduin siihen kuitenkin. Aihe on kokenut eräänlaisen renessanssin liki 20 vuoden tauon jälkeen, ja täällä olen törmännyt useampaankin ryhmään joka haluaa soveltaa teorioitamme.

Toivoa sopii että pienestä kiinnostuksesta tulee isompi "uusi aalto", sillä olen viimeisen viiden vuoden aikana penkonut aihepiirin jotakuinkin kokonaan ja epäilen että olen tällä hetkellä maailman johtava asiantuntija tällä kovin kapealla saralla. En julkaisujen määrässä, mutta väittäisin tietäväni aiheesta oikeasti enemmän kuin kukaan muu. Olen viime vuodet tosin yrittänyt pyristellä aiheesta eroon, koska koen kolunneeni sen kokonaan jo läpi, mutta se vähäinen maine mitä minulle on kertynyt, on valitettavasti leimannut minut jo nyt.

Esitelmä on tänään iltapäivällä, ja koska konferenssi on alan numero ykkönen ja kaikki isommat nimet ovat paikalla, tänään leimaudun lopullisesti joko aihetta tutkivinaan olevaksi pelleksi tai sitten asiantuntijaksi. Välimuotoa tuskin on olemassa...

Lisäpöytäkirja: Hauskana yhteensattumana mainittakoon, että ensimmäisen kerran CAV-award myönnettiin vuonna 2008 kahdelle tutkijalle jotka kehittivät reaaliaikajärjestelmien formalismit sille tasolle että niitä voitiin alkaa algoritmisesti verifioida. Tänä vuonna palkinto myönnettiin osittaisjärjestysreduktioiden kehittäjille. Mikä tekee yhteensattuman on, että meidän tämänpäiväinen esitelmämme (ja paperimme) käsittelee sitä, miten osittaisjärjestyreduktiot saadaan toimimaan reaaliaikajärjestelmien formalismeille; tätä ei ollut kukaan todella aiemmin tehnyt. 

Ei kommentteja: